Akemi Alink

Akemi Alink
Akemi Alink

Akemi Alink werd in Japan geboren. Ze won prijzen in nationale en internationale piano concoursen en trad op in belangrijke zalen, zoals Suntory Hall, Tokyo Opera City recital hall en Munetsugu hall.


Ze is ook actief in kamermuziek en Lieder-begeleiding. Sinds 2012 vormt ze een duo met de Duitse Mezzo-sopraan Stephanie Gericke. Ze geven Lieder-recitals in Europa. Ze maakten ook een recital tour in Japan in 2014, 2016 en 2019.


Naast haar optredens geeft Akemi ook les en gaf ze masterclasses in Europa, Japan en de US.


Als schrijver draagt ze artikelen bij voor boeken en tijdschriften in Japan en Europa (in het Japans en in het Engels). Sinds 2013 schrijft ze een reeks artikelen “ Competition-rapporten van over de hele wereld ” voor het maandelijkse pianoblad “ Chopin ” in Japan, in totaal meer dan 100 keer. Akemi maakte ook grote rapporten en interviews over de grote internationale pianoconcoursen ter wereld, zoals het Hamamatsu International Piano Competition in Japan (2015, 2018), de Sydney- wedstrijd in Australië (2016), de Arthur Rubinstein International Piano Master Competition in Israël (2017) en de Fryderyk Chopin International Piano Competition in Polen (2015, 2021).


Ze was jurylid bij Concorso Pianistico Internazionale “Rina Sala Gallo” (Italië), Concurso Internacional de Piano “Premio Jaén” (Spanje), Santa Cecilia International Competition (Portugal), Concours International Grand Prix Animato (Frankrijk), Concours International de Piano des Hauts-de-France (Frankrijk), Stasys Vainiunas International Chamber Ensemble Competition
(Litouwen), Cincinnati World Piano Competition (USA), Olga Kern International Piano Competition (USA), Cliburn International Amateur Piano Competition (USA), BNDES International Piano Competition in Rio de Janeiro (Brazilië) en meer.


Akemi Alink is bestuurslid van de Alink-Argerich Foundation. Ze woonde de afgelopen 20 jaar meer dan 100 wedstrijden bij. Ze geeft regelmatig advies aan jonge pianisten en organisatoren van wedstrijden.