Administratoren

Diane Andersen

Voorzitter van de jury, Voorzitter EPTA Belgium W-B, Professeur honoraire van het Conservatoire Royal de Bruxelles

“Die grande Dame des belgischen Klavierspiels” (Lübecker Nachrichten)

Diane Andersen
Diane Andersen

Diane Andersen bouwde een schitterende carrière uit als concertpianiste (ze speelde onder leiding van de grootste dirigenten, zoals Boulez, Sawallisch, Prêtre, Maderna, Dixon, Fournet, Kamu, Rotman…) en is tegelijkertijd bijzonder actief als docente.

De talrijke onderscheidingen die haar werden toegekend – waaronder de ‘Harriet Cohen Bach Medal’ (Londen), de ‘Grand Prix du Disque de l’Académie Charles Cros’ (Parijs) voor haar volledige opname van het werk voor piano en viool van Bela Bartok met André Gertler (vriend en duet partner van Bela Bartok), de ‘Cannes International Classical Music Award’ voor haar Biarent CD met de Piano Quintet and piano en cello sonate (Midem Cannes), de Fuga Trophée van de UCB, (Belgie) – getuigen van een parcours met een volgehouden brede interesse, steeds op zoek naar nieuwe repertoires.

Diane Andersen is erkend als “Steinway Artist”.

Diane Andersen heeft een indrukwekkende discografie op haar naam staan, waaronder verscheidene volledige opnamen. Bijvoorbeeld de pianomuziek van Gabriel Pierné (EMI) en van Joseph Jongen (Pavane) en werken van Cherubini & Kozeluch (op pianoforte), Désiré Pâque, Tansman, Milhaud, Bartok, Czerny, d’Indy, kamermuziek van Jongen, René de Castéra, en twee nieuwe CD met piano werke van Claude Delvincourt en de Sonates voor viool en piano et celle van paul Paray (Azur classical) in wereld premiere (2107).

Diane Andersen is een veelgevraagde docente, die zich na en markante carrière aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel nu vooral toelegt op de masterclasses die ze geregeld geeft in heel Europa, Azië (China, Japan, Corea, Taiwan), de Verenigde Staten (Cincinnatti, Lipscomb, Boston Universities, NEC conservatorium Boston etc) en Kingston University (Canada) waar ze was in Maart 2010 ‘Artist in residence’.

Ze wordt ook geregeld gevraagd om te zetelen in de jury van internationale pianowedstrijden.

Andersen maakt deel van de jury en het artistiek comité van het Internationale Koninklijk Elisabeth Piano wedstrijd (2016).

Ze is tevens voorzitter van ‘Epta-Belgium Wallonie-Bruxelles’ (European Piano Teacher’s Association), EPTA European president (2001-2002) en EPTA Vice-Chairman.

www.diane-andersen.org

Marie-Dominique Gilles

Sekretaris, Leraar in muziekscholen, Waver en Sint-Lambrechts Woluwe

Antonio Sena

Penningmeester

François Thiry

Professeur aan het Conservatoire Royal de Liège

Dominique Cornil

Professeur aan het Conservatoire Royal de Bruxelles

Dominique Cornil
Dominique Cornil

Jacqueline Lecarte

Professeur aan het Conservatoire Royal de Liège

Pierre-Yves Cuvelier

Leraar in muziekscholen