Heribert Koch

Heribert Koch
Heribert Koch

Heribert Koch volgde zijn opleiding eerst aan de muziekuniversiteiten van Keulen en Karlsruhe en volgde masterclasses bij gerenommeerde muzikanten, onder meer met Tatjana Nikolajewa en Mieczyslaw Horszowski. Ten slotte werd de ontmoeting met Peter Feuchtwanger, met wie hij zijn studie in Londen voortzette, bijzonder vormend en Heribert Koch hielp hem vervolgens bij zijn masterclasses.


Het International Piano Journal, dat onlangs een portret van hem publiceerde, beschrijft hem als

een van de meest inspirerende en creatieve pianist-leraren die tegenwoordig in Europa werken.

Naast concertprogramma’s met grote werken in het repertoire, interpreteert hij vaak onbekende composities en presenteert ze vaak in de vorm van conferentie-recitals. In dit verband treedt hij ook op als uitgever. Hij kreeg bijzondere erkenning voor zijn diepgaande onderzoek naar César Franck, wiens eerste werken voor piano hij toegankelijk maakte voor musicologen en artiesten in zeer populaire eerste edities (editor Dohr, Keulen).

Heribert Koch is lid van het Presidium van EPTA Duitsland (European Piano Teachers Association) en was Europees voorzitter van de Vereniging in de seizoenen 2012/13 en 2019/20. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid in grote competities, geeft masterclasses en is een spreker die gewild is op internationale conferenties.

Veel pianisten die zijn klas hebben afgerond aan de Münster Music University, hebben talloze prijzen gewonnen en treden op in enkele van de meest gerenommeerde concertzalen ter wereld.